Csirkecomb olaszosan Hozzávalók: 4 kis csirkecomb, 1 tojás, 10 dkg sonka, 1 evokanál tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 4 evokanál reszelt sajt, 4 evokanál olaj, 2 evokanál liszt, 1 evokanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál kakukkfu, ízlés szerint törött bors, cukor és só. A csirkecombok borét óvatosan fellazítjuk. A töltelékhez a tojást habosra felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1 evokanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evokanál zsemlemorzsával. Megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfu és a rozmaring felét belekeverjük. Fakanál segítségével a comb bore alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe tesszük. Serpenyoben felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. Ezután ráöntünk 4 dl vizet, és tovább kevergetve surure fozzük. Hozzáadjuk a megmaradt paradicsompürét és a fuszereket. Jól kiforraljuk. A mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és alufóliával befedjük. Elomelegített forró sütoben 50 percig pároljuk közepes lángon, majd a fóliát levéve, megpirítjuk. A megmaradt reszelt sajtot is rászórjuk, és a sütobe visszatéve, éppen csak ráolvasztjuk.