Hozzávalók: 1,5 kg csirke 1,5 kg só (nem tévedés) 5 tojásfehérje 1 alma 1 ek. ételízesítő por 1 kis fej vöröshagyma 1 teáskanál majoránna 1 mokkáskanál fekete bors Elkészítés: A tojásfehérjét kissé verje fel, de nem kell habbá verni. Kb. 1 deciliter vízzel együtt keverje a sóhoz. A csirkét tisztítsa meg, mossa le és papírtörlővel törölje szárazra. A hasába tegye bele a kicsumázott, négybe vágott almát. Szórja bele a majoránnát, a borsot és az ételízesítőt. Egy tűzálló edény alját kenje be annyi nedves, összetapadt sóval, hogy az egészet elfedje, majd tegye rá a csirkét. A megmaradt összes sót tapassza rá a húsra. A csirke bőre sehol se látsszon ki. A sütőben a vizes só kiszárad és kéreggé sül, a kéregben pedig minden íz és illatanyag bennmarad. Előmelegített, forró sütőben kb. 70 percig süsse a szárnyast. A sókéreg lebontása nem mindig egyszerű, de megéri, mert nagyon finom, ízletes lesz a hús. Sok salátával, vagy ízlés szerinti más körettel tálalja.