CSIRKE CSERESZNYÉVEL 1 csirke (kb. 1 kg-os) 30 dkg cseresznye 1 dl sherry 4 dkg vaj 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál mustár 1 csokor petrezselyemzöld késhegynyi őrölt gyömbér 1 mokkáskanál curry A csirkét tisztítsuk meg, daraboljuk fel és sózzuk be. Melegítsük meg a vajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a szétzúzott fokhagymát, majd a csirke darabokat is tegyük a vajra és minden oldalukat süssük aranybarnára. Tegyük a csirke darabokat tűzálló tálba. A kimagozott cseresznyét rakjuk a hús köré. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd locsoljuk meg a mustárral elkevert sherryvel. Fedjük le a tálat szorosan, és forró sütőben 40 percig süssük. Szerecsendióval ízesített burgonyapüré és ecetes cseresznye illik mellé.