Indiai csirke 1 csirke, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy kis doboz paradicsompüré, 3 ek. kókuszreszelék, 1 kávéskanál curry, egy fél citrom leve, 1 csésze tej,, 3 ek. olaj, só, bors, esetleg egy marék mazsola A karikára vágott hagymát olajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a fokhagymát, a feldarabolt csirkét, a kókuszreszeléket, a curryt, sót, borsot és a fél citrom levét, a mazsolát. Kis lángon, fedő alatt pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Ha megpuhult, ráöntünk egy csésze tejet, és mégegyszer felforraljuk. Nagyon finom, fűszeres, a sűrű mártása különösen finom. Natúr rizzsel kínáljuk. Arab csirkés metélt 1,5 kg-os csirke, 20 dkg széles metélt, egy ek. olaj, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 4 dl tej, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, só, reszelt serecsendió, törött bors, majoránna, babérlevél, rozmaring, 1 csokor petrezselyemzöld A csirke belsejét majoránnával és borssal bedörzsöljük, és sóval, babérlevélle, rozmaringgal, petrezselyemmel fűszerezett forró vízbe téve olyan puhára főzzük, hogy könnyen ki tudjuk csontozni. Közben egy másik edényben, sós vízben kifőzzük a tésztát. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, beletesszük a metéltet, erre rakjuk, a kicsontozott, ujjnyi darabokra vágott főtt csirkét, és ráöntjük a következő mártást: a vajból, lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját meg a tejfölt. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A csirkére öntjük, a tetejére hintjük a maradék sajtot. A sütőben szépen megpirítjuk.