Csípős csirke gyömbérrel és citrommal (Ga Xao Xa Ot) Hozzávalók: 2 csirkemell kifilézve, 1 ev olaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma (Jé, csak egy? Én mindig többet rakok bele.) 1 citrom, 1.5 dl tyúkhúsleves, (vagy 1 leveskocka), 1 ek halszósz, (vagy ½ halászlékocka), 2 teáskanál cukor, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál gyömbér (ez az egyik kedvenc fűszerem, úgyhogy többet szoktam belerakni), valami csípős, ha paprika, akkor 1 kicsi felaprítva. Tehetünk bele még: curry, worchester szósz. A csirkét összevágjuk kockára, vagy csíkokra és a serpenyőben felforrósított olajba szórjuk. Rászórjuk a gyömbért, a fokhagymát, a citrom reszelt héját és a "valami csípőset", majd 3-4 percig pirítjuk kevergetve. 1.5 dl vízben feloldjuk a tyúkleveskockát és a halászlékockát, a cukrot, a sót, a citrom levét és ráöntjük a csirkére. 30-35 percig pároljuk. Rizzsel vagy üvegtésztával találjuk. Érdemes a pároláskor elfövő levet pótolni, mert sok lével nagyon finom.