Burgonyás cipóban sült sertéscsülök Hozzávalók: kb. 1,2 kg főtt füstölt sertéscsülök, tepsi kikenéséhez : zsír, 40 dk liszt, 12 dk főtt áttört burgonya, 2 dk élesztő, 0,5 deci tej, 1,5 - 2 deci tej, 0,5 deci olaj A megfőtt csülköt kicsontozzuk és kihűtjük.A lisztet összegyúrjuk a tejben megfuttatott élesztővel, héjában főtt, még melegen áttört, de már kihűlt burgonyával és csipet sóval.Beledolgozzuk az olajat is,és annyi langyos vizet adunk hozzá,hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk.Langyos helyen 45 -55 perc alatt duplájára kelesztjük,majd újjnyi vastagságura kinyújtjuk.Annyi darabra vágjuk,ahány darab csülök van.( a csülköt feldarabolhatjuk .) Belecsomagoljuk a tésztába,és 35-40 perc pihentetés után zsírozott tepsibe téve 180 Celsius fokon megsütjük.( a cipó tetejét is lekenhetjük kevés olajjal.) Készíthetjük úgy is, hogy kizsírozott kuglóf formába tesszük a töltött cipókat,itt pihentetjük, majd megsütjük.Salátákkal tálaljuk.