CHOP SUEY A kínai büfék és éttermek egyik kedvenc fogása, de otthon is könnyen elkészíthető ez a hagyományos étel. Hozzávalók: - 35 dkg babcsíra - 1 tojás - 15 dkg bármilyen hús - 4 evőkanál olaj - 2 ek szójaszósz - 1 tk só - 1,5 tk cukor - 2 ek fehérbor - 1 ek paradicsompüré - 4 ek tyúkleves - 1 csipet bors - 2 ek disznózsír - 4 szál zöldhagyma - 1 gerezd fokhagyma - 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva A felvert tojásból süssön vékony omlettet, majd tegye félre. Vágja nagyon vékony csíkokra a húst, majd erős tűzön 2 evőkanál olajon pirítsa 2 percig. Adja hozzá a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és a bor felét, majd pirítsa még fél percig. Ezután öntse bele a tyúklevest, szórja meg borssal és forralja fel. Fél perc kevergetés után vegye le a tűzről és tegye félre. A serpenyőben megmelegített zsíron pirítsa fél percig nagy lángon a vékony karikákra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a babcsírát, sózza meg, majd pirítsa még 2 percig. Adja hozzá a húst a szaftjával együtt, és állandó kevergetés mellett párolja még másfél percig. Tálaláskor az omlettet egészben vagy darabokban szórja a tetejére