Chilis bab Fokhagymát és vöröshagymát (lehet lila hagyma is) olajon megpirítok. Általában 2 doboz Bonduelle mexikói csípős chilis babot szoktam vásárolni. Ezt ráöntöm a megpirított hagymára, egy kis vízzel kiöblítem a dobozt és beleöntöm a babba. Fél órát párolom kis lángon, sűrűn meg is kell keverni, nehogy leégjen. Utána beleteszem az egy doboz csemege morzsolt kukoricát, ezzel is párolom még negyed órát. A konzerv mellé szoktam még Maggi-s vagy Knorr-os chilis alapot venni, ezt is belerakom a bab és a kukorica közé, amire öntök még vizet. Amikor úgy érzed, hogy a bab és a kukorica már majdnem jó belerakom a karikákra vágott virslit. Ezt lehet helyettesíteni darált hússal is, csak akkor a megpirított hagymára rögtön rá kell tenni dínsztelni.