Brokkolis csirkemellet Hozzávalók: csirkemell brokkoli sonkadarabok petrezselyem ementáli sajt Piros Arany A csirkemellet befűszereztem szárnyas fűszerkeverékkel. Egy éjszakán át állni hagytam. Másnap a brokkolit sós szódabikarbónás (azért kell, hogy szép zöld színe maradjon a brokkolinak) forrásban lévő vízben két-három percig főztem. A csirkemelleket vajon hirtelen átsütöttem mindkét oldalán, hogy bezáródjanak a rostok, és szaftos maradjon. (már amennyire egy csirkemell az lehet) Aztán egy jénait bőven kivajaztam, leraktam a csirkemellet, ráraktam a brokkolit, megszórtam sonkadarabokkal, és apróra vágott petrezselyemmel, pici sóval, beterítettem ementáli sajt szeletekkel, és kipöttyöztem Piros Arannyal. Aztán kb. 40 percig sütöttem a sütőben, amíg a sajt megpirult a tetején. Zöldséges rizst csináltam hozzá. Fincsi lett.