Brokkoli sajtos besamel mártással Hozzávalók: 1-1, 5 kg friss brokkoli 20-25 dkg. trappista sajt 5 dkg. margarin Kb. 6 dl. tej 10 dkg. zsemlemorzsa 10 dkg. rétesliszt Ízlés szerint só, bors, Vegeta A friss brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük úgy, hogy ne legyen teljesen puha. Szűrőlapáttal kiszedjük, majd a margarinnal kikent tepsibe zsemlemorzsát szórunk, arra tesszük a brokkoli rózsákat. A tejből a liszttel, sóval és borssal besamel mártást főzünk, ebbe belereszeljük a sajtot. A lerakott brokkolira vegetával összekevert zsemlemorzsát szórunk, majd leöntjük a kész mártással. Sütőben addig pirítjuk, amíg a teteje piros színű nem lesz. Kockára vágva tálaljuk. Sült húsokhoz is kiváló köret.