Brassói aprópecsenye Hozzávalók: 1.4 kg sertés-szűzpecsenye 10 dkg zsír 8 dkg füstölt szalonna 1 dkg fokhagyma csipetnyi só, törött bors burgonya Héjában fott, hámozott, hasábokra vágott burgonyát egy kevés zsírban gyorsan megpirítunk, megsózzuk. A csíkokra vágott sertés-szuzpecsenyét kockára vágott füstölt szalonnával gyorsan megpirítjuk. A húst sóval, törött borssal, fokhagymával ízesítjük, majd óvatosan összerázzuk a burgonyával és azonnal elomelegített tálra halmozzuk. Tanácsaink: A pirítást azért végezzük gyorsan, hogy a burgonya ne szívja magába a zsiradékot, valamint a pirítást a hús esetében is gyorsan végezzük el, hogy ne tudjon levet engedni. A burgonyát óvatosan keverjük a húshoz, nehogy összetörjük.