Nagyon köszönöm az összes koktélt
Fényes
Erikának!
April Shower
1 cl brandy, 3 cl Bénédictine, 6 cl
narancslé, szódavíz, jég
Pohár: boros goblet
Díszítés: kamkvat- vagy
uborkacsíkok
A poharat
félig megtöltjük jéggel, ráöntjük a brandyt, a Bénédictine-t
és a narancslét. Összekeverjük, és
kiegészítjük szódavízzel.
Apple Jack Light
6 cl brandy, 18 cl almalé,
jég
Pohár:
highball
Díszítés: kétszínű alma-ékek
A poharat félig megtöltjük jéggel. Ráöntjük a
brandyt, és kiegészítjük
az almalével. Összekeverjük.
T.N.T.
6 cl brandy, 3 cl Orange Curaço, egy
öntet pastis (pl. Ricard vagy
Pernod), egy öntet gyomorkeserű
Pohár: koktélospohár
Az alapanyagokat shakerbe öntjük, és jól
összerázzuk. Kitöltjük a jéggel
félig megtöltött pohárba.
Apple Jack
6 cl brandy, 3 cl Calvados, 3 cl
Poire William (körtelikőr), 3 cl Grenadine, 3 cl citromlé, jég
Pohár: old
fashioned
Díszítés: egy szelet alma
Az alapanyagokat shakerbe öntjük, és jól
összerázzuk. Leszűrjük a jéggel
félig megtöltött pohárba, majd
díszítjük.
Mint Royal
5 cl brandy, 5 cl mentás
csokoládélikőr, 5 cl citromlé, 1 tojás fehérje, jég
Pohár: koktélospohár
Díszítés: egy fél szelet
citrom, mentalevelek
Az alapanyagokat shakerbe öntjük, összerázzuk, majd leszűrjük a
pohárba.
Red Hackle
5 cl brandy, 3 cl vörös Dubonnet, 1,5
cl Grenadine, jég
Pohár: koktélospohár
Díszítés: egy szem
koktélcseresznye
Az
alapanyagokat egy kocka jéggel összerázzuk, és a koktélospohárba
szűrjük.
Moulin Rouge
6 cl brandy, 9 cl friss ananászlé,
fehér habzóbor jól lehűtve, jég
Pohár: highball
Díszítés: egy szelet ananász, ananászlevelek, egy fél szelet narancs
és
egy
cseresznye
A poharat
félig megtöltjük jéggel, ráöntjük a brandyt és az ananászlét,
majd kiegészítjük a borral.
Könnyebb, kevésbé alkoholos italhoz a bor
helyett használjunk
ásványvizet.
Brandy Alexander
5 cl brandy, 5 cl friss tejszín, 3 cl
fehér Créme de Cacao, jég
Pohár: pezsgőspohár
Díszítés: frissen reszelt
szerecsendió
Az
alapanyagokat shakerbe öntjük, összerázzuk és leszűrjük a pohárba.
A
tetejét enyhén
megszórjuk reszelt szerecsendióval.