Brandy alapú koktélok

Nagyon köszönöm az összes koktélt Fényes Erikának!
 

April Shower

1 cl brandy, 3 cl Bénédictine, 6 cl narancslé, szódavíz, jég
Pohár: boros goblet
Díszítés: kamkvat- vagy uborkacsíkok
A poharat félig megtöltjük jéggel, ráöntjük a brandyt, a Bénédictine-t
és a narancslét. Összekeverjük, és kiegészítjük szódavízzel.

Apple Jack Light

6 cl brandy, 18 cl almalé, jég
Pohár: highball
Díszítés: kétszínű alma-ékek
A poharat félig megtöltjük jéggel. Ráöntjük a brandyt, és kiegészítjük
az almalével. Összekeverjük.

T.N.T.

6 cl brandy, 3 cl Orange Curaço, egy öntet pastis (pl. Ricard vagy
Pernod), egy öntet gyomorkeserű
Pohár: koktélospohár
Az alapanyagokat shakerbe öntjük, és jól összerázzuk. Kitöltjük a jéggel
félig megtöltött pohárba.

Apple Jack

6 cl brandy, 3 cl Calvados, 3 cl Poire William (körtelikőr), 3 cl Grenadine, 3 cl citromlé, jég
Pohár: old fashioned
Díszítés: egy szelet alma
Az alapanyagokat shakerbe öntjük, és jól összerázzuk. Leszűrjük a jéggel
félig megtöltött pohárba, majd díszítjük.

Mint Royal

5 cl brandy, 5 cl mentás csokoládélikőr, 5 cl citromlé, 1 tojás fehérje, jég
Pohár: koktélospohár
Díszítés: egy fél szelet citrom, mentalevelek
Az alapanyagokat shakerbe öntjük, összerázzuk, majd leszűrjük a pohárba.

Red Hackle

5 cl brandy, 3 cl vörös Dubonnet, 1,5 cl Grenadine, jég
Pohár: koktélospohár
Díszítés: egy szem koktélcseresznye
Az alapanyagokat egy kocka jéggel összerázzuk, és a koktélospohárba
szűrjük.

Moulin Rouge

6 cl brandy, 9 cl friss ananászlé, fehér habzóbor jól lehűtve, jég
Pohár: highball
Díszítés: egy szelet ananász, ananászlevelek, egy fél szelet narancs és
egy cseresznye
A poharat félig megtöltjük jéggel, ráöntjük a brandyt és az ananászlét,
majd kiegészítjük a borral. Könnyebb, kevésbé alkoholos italhoz a bor
helyett használjunk ásványvizet.

Brandy Alexander

5 cl brandy, 5 cl friss tejszín, 3 cl fehér Créme de Cacao, jég
Pohár: pezsgőspohár
Díszítés: frissen reszelt szerecsendió
Az alapanyagokat shakerbe öntjük, összerázzuk és leszűrjük a pohárba. A
tetejét enyhén megszórjuk reszelt szerecsendióval.
 

Vissza az itallaphoz