Bolond körte Hozzávalók: 5 db (50 dkg) körte, meghámozva és kimagozva, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál méz, 2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió, 1 evőkanál kukoricaliszt egy evőkanálnyi vízben elkeverve, 1 dl zsírszegény tejföl. A keverőgépbe tegyük az első öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet. Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni, és fel nem kezd forrni. Akkor hűtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszuk szét aztán négy (kristály) desszertes pohárba, és jól behűtve szolgáljuk fel.