Besameles zöldségtál 4-6 személyre 50 dkg burgonya 30 dkg sárgarépa 30 dkg kelkáposzta 12 dkg póréhagyma 25 dkg paradicsom 6 dl besamelmártás 10 dkg köményes sajt olaj só A héjában megfőzött burgonyát hámozd meg és vágd szeletekre. A kelkáposztát szedd leveleire és a felszeletelt sárgarépával főzd félig puhára. (Vagy gőzben párold félig készre.) A póréhagymát és paradicsomot szeleteld fel. A kelkáposzta-levelekkel bélelj ki egy kiolajozottt tűzálló tálat vagy tepsit, majd rétegezd bele a póréhagymát, a krumplit és a sárgarépát. Sózd meg és a tetejét fedd be a paradicsommal. Az egészet öntsd le a besamelmártással és a tetejére szórd a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süsd, míg a tetején a mártás jól meg nem pirul . Maradék főtt zöldségek hasznosítására is jó.