Bazsalikomos töltött paradicsom A töltött paradicsom lehet előétel, nagyszerű és különleges köret egy szelet grillezett húshoz vagy halhoz, de friss kenyérrel kiváló vacsora önmagában is. Összeállítás: 20 perc Sütés: 20 perc Előétel/köret: 6 személyre Főétel: 3 személyre Zsírtartalom: Paradicsomonként 5 gramm 6 közepes nagyságú paradicsom 1 nagy csokor összevagdalt snidling vagy 3 ek szárított 2 tört fokhagymagerezd 2 ek citromlé 25 dkg sovány túró vagy ricotta sajt só őrölt bors zsemlemorzsa 2 ek reszelt parmezán jellegű sajt 1 kis csokor összavagdalt petrezselyem vagy 2 ek szárított A sütőt 180 C fokra bemelegítjük. A paradicsomok tetejéről egy lapot levágunk, belsejüket kikanalazzuk. A paradicsomokat üregükkel lefelé helyezzük, a kikapart belsőjüket szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjenek. A bazsalikomot a snidlinggel, a fokhagymával és a citromlével jól összekeverjük majd belekeverjük a túrót és a paradicsombelsőket. Sóval borssal ízesítjük. A fűszeres túrót a paradicsomok üregébe töltjük, a zsemlemorzsával megszórjuk és 15-20 percig sütjük és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.