Barackos kocka Hozzávalók: 3 kemény, nagy oszibarack, 15 dkg kockatészta, 2 dl tejföl, 2 tojás, 7 dkg vaj, kevés só 1 zacskó vaníliás cukor, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint 1-2 evokanál porcukor (vagy édesítoszer), a tepsihez 1 evokanál zsemlemorzsa. A tésztát a szokásos módon, kissé olajos sós vízben megfozzük, majd 1 dkg vajra szedve jól összekeverjük. Közben egy kis tepsit vagy tuzálló tálat további 1 dkg vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintjük. Félretesszük. Az oszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletkékre vágjuk. A tésztával összekeverjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal, valamint a vaníliás cukorral, ezután apránként hozzáadjuk a tejfölt, meg az olvasztott, de már teljesen kihult vajat. Végül belekeverjük a tojásfehérjékbol vert kemény habot is. A barackos tésztát összekeverjük a tojásos-tejfölös masszával, majd belesimítjuk az elokészített tepsibe. Tetejére alufóliát borítunk, hogy ne száradhasson ki. Elomelegített, forró sütobe toljuk, és 25 percig sütjük. Ezután a lángot lezárjuk alatta, és még néhány percig a sütoben hagyjuk. Kevés gyümölccsel díszítve, kockákra vágva tálaljuk. Sárgabarackkal is készíthetjük, úgy is nagyon ízletes.