Barátleves. Hozzávalók: 50 dkg pontyszelet, 1 diónyi vaj, kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, törött bors, egy babérlevél, egy csokor petrezselyemzöld, só, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája. Az olvasztott vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük az ujjnyi darabokra vágott halat, meghintjük a liszttel és felengedjük 2 l vízzel. hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott petrezselyemzöldet és 15-20 percig lassan forraljuk. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel, erre merjük rá a forró levest óvatosan, nehogy összekapja a tojást. Finom, ha a tetejére zsírban pirított zsemlekockát hintünk. Prófétakenyér. Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, két tojássárgája, egy citrom reszelt héja, fél citrom leve, egy evőkanál tejföl vagy tejszín, csipetnyi só, a tetejére: egy tojásfehérje, 10 dkg mandula. A hozzávalókat összegyúrjuk, hűvös helyen egy óra hosszat pihentetjük, majd kinyújtva kibélelünk vele egy kisebb tepsit. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével és szálkásra vágott mandulával meghintjük. Előmelegített sütőben, erős lánggal szép pirosra sütjük.