Hozzavalok 1/2 kilo mandulabel 1/2 kilo diobel 2 EK fahejpor 1 csesze cukor 1/2 kilo zsiros margarin 1 1/2 kilo reteslapok sziruphoz: 1 1/2 kilo cukor 1 citrom 3 pohar viz 1. Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat. 2. Ledaraljuk a mandulabelet es a diobelet majd egy talban osszekeverjuk az egy csesze cukorral es a fahejjal. 3. Felolvasztjuk a margarint. 4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul 22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy lappal, megkenjuk, ra meg egy lapot, megkenjuk es ra a masszabol. Ezt addig ismeteljuk amig elfogy a massza, legfelul a maradek lapok kerulnek, megkenve mindegyik. Itt ugy szoktak hogy bemetszik sutes elott, behuzzak a darabokat. 5. Szep pirosra sutjuk. Szirup A hozzavalokat osszefozzuk egy labosban (cukor, citromle, viz). A forro szirupot a mar langyosra hult baklavara ontjuk egyenletesen.