Babos pizzabatyu Hozzávalók: 1/2 adak pizzatészta, 2 kávéskanál olivaolaj, 1 fej finomra vágott fokhagyma, 1 zúzott fokhagymagerezd, 40 dkg feldarabolt (konzerv) paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 kávéskanál apróra vágott friss szurokfű, 12,5 dkg disznóbab 5 dkg reszelt sajt Ez a félbehajtott pizzafajta rendkívül ízletes tölteléket rejt. Összegyurjuk a tésztát és kelni hagyjuk. Olajban 5 percig pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és a kakukkfüvet. Felforraljuk és beletesszük a babot és 20 percig főzzük, majd hülni hagyjuk. A tésztát négy részre osztjuk és a 18 centiméter átmérőjű kerek lapokká nyujtjuk. A tölteléket szétosztjuk a négy tésztakorongon. Félbehajtjuk őket, vízzel megnedvesítjük és jól összenyomkodjuk a széleket. Mindegyik batyu tetejére 15 gr. reszelt sajtot szórunk. Megkent sütőlapra helyezzük a batyukat, és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.