Könnyű burgonyasaláta Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt burgonya 2 kemény tojás 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál borecet 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só 1/2 teáskanál feketebors 1 tojássárgája 1,5 dl tejszínes joghurt 2 evőkanál olaj 2 alma 2 csemegeuborka 2 paradicsom A burgonyát, a tojásokat és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, a salátástálba tesszük. Az ecetet, a cukrot , a sót és a borsot összekeverjük. A burgonyát összevágjuk és hozzákeverjük. a josássárgáját a joghurttal és az olajat felverjük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, az uborkával együtt feldaraboljuk és belekeverjük. Egy apróra vágott paradicsomot szintén hozzáadunk. A két salátát összeöntjük, ízesítjük. Paradicsomkarikákkal és tojásszeletekkel díszítjük, esetleg egy kis paprikával megszórjuk. Rozskenyér vagy barnakenyér frémsajttal illik hozzá.