Bulocski Hozzávalók: 4 db zsemle 25 dkg tehéntúró 4 kávéskanál méz vagy porcukor 1 cs. vaniliáscukor reszelt citromhéj 4 tojás 2 evőkanál mazsola 4 db zsemle kapapját levágjuk. Belsejét kikaparva meglocsoljuk kevés, édes vaniliás tejjel. 25 dkg tehéntúrót villával szétnyomkodunk, és összekeverjük 4 kávéskanál porcukorral vagy mézzel, egy csomag vanilias cukorral, kevés reszelt citromhéjjal, 2 tojássárgájával, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlebéllel, 2 evőkanál megmosott mazsolával, végül a tojáshabbal. Az ízes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk, és 2-3 dl édes, 2 egész tojással elkevert tejjel meglocsolva addig sütjük, amig a tejet fölszívja, a teteje pedig enyhén megpirul.