Poharas ananászkrém Hozzávalók (20 pohár krémhez): 10 dkg vaníliás pudingpor, 6 tojás, 1 liter tej, 30 dkg kristálycukor, 4 dkg vaníliás cukor, 20 dkg kockacukor, 8 dl tejszín, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 1/2 dl triple sec, 2 dkg tortadara, 10 Roletti vagy babapiskóta. A pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsinta suruségu péppé keverjük. A többi tejet a kristálycukor felével és a vaníliás cukorral felfozzük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük, miközben a kockacukorból a tejszínnel karamellöntetet készítünk. Az ananászt leszurjük, és összekeverjük a triple sec-kel. A felforrt cukros, vaníliás tejet állandó keverés közben összekeverjük a pudingporral készített masszával, és az egészet suru péppé fozzük. A fozés végén hozzáadom a tojásfehérjébol vert habot. Az így elkészített krémhez tejszínhabot és kockára vágott ananászt keverünk. A poharak vagy kelyhek aljába egyenletesen elosztom a triple sec-kel ízesített ananászt, ráöntöm a karamellszirupot, és végül az ananászos vaníliakrémet. Hutoben jól kihutöm, tejszínhabbal, tortadarával díszítve egy-egy Rolettivel kínálom a vendégeknek. Különösen nyáron üdíto édesség.