Almasaláta Hozzávalók: 3 szép alma, 2 dkg vaj (vagy margarin), 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, késhegynyi orölt szegfuszeg. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Serpenyoben felforrósítjuk a vajat, az alma édességétol függoen beleszórunk 1-2 evokanálnyi cukrot, majd egy-két percig pirítjuk, amíg egészen világos karamellé nem válik. Ezután belecsurgatjuk a citromlevet, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad. Az almaszeletek mindkét oldalát egy-két pillanatig pirítjuk benne. (Csak addig kell pirítani, hogy éppen megüvegesedjen, de ne nagyon puhuljon.) Ezután kivesszük a lébol, szépen üvegtálra rakjuk, és hulni hagyjuk. Közben a citromos-karamellás lébe beleszórjuk a fahéjat és a szegfuszeget, majd felére beforraljuk. Ezután kihutjük, és összekeverjük a tejföllel. A mártást rácsorgatjuk az almára, és lefedve betesszük néhány órára a hutoszekrénybe. Tálalás elott óvatosan átkeverjük, és körberakjuk babapiskótával. (Anélkül is nagyon finom!)