Almasaláta pirított mandulával Hozzávalók 4 személyre: 1,25 dl fehérbor, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál cukor, 2 késhegynyi fahéj, 25 g mandulalapocska, 1 teáskanál vaj, 500 g kemény alma, 100 g nagy szemű fehér szőlő Elkészítés: A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hűlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk, a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Azonnal az öntethez keverjük, így nem barnul meg. A szőlőszemeket kettévágjuk, kimagozzuk. Hegyes késsel fellazítjuk a héját, lehúzzuk. A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk. A salátát ízesítjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával. Ötlet: A meghámozott alma fehér marad, ha rövid időre citromos vagy ecetes vízbe tesszük.