Almás fahéjkocka Hozzávalók: 4 tojás, 5 evokanál porcukor, 8 dkg vaj, 6 evokanál tej, 6 evokanál finomliszt, 1 teáskanál orölt fahéj, 1 csapott teáskanál sütopor, 1 mokkáskanál só, 4 savanykás alma, 20 dkg sárgabaracklekvár, a tetejére kevés fahéjas porcukor, a tepsihez vaj és liszt. Szögletes, hosszúkás tepsit vajjal kikenünk, liszttel beszórjuk. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként hozzáadjuk a tejet, felváltva sütoporral elkevert liszttel. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat és fahéjat. A tojások fehérjébol a megmaradt cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába. A tésztát belesimítjuk a kikent tepsibe, és az elomelegített forró sütobe tolva, úgy sütjük meg, mint a piskótát. (Gozmentes sütot varázsolunk egy a sütoajtóra rácsukott hurkapálcával.) 10 perc múlva a lángot mérsékeljük, majd a tésztát szép sárgára megsütjük. Közben az almákat héjastól kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. Ha megsült, sütolemezre borítjuk, és a tetejét vékonyan bekentjük a lekvárral. A tetejét megrakjuk az almaszeletekkel, és meghintjük kevés fahéjas cukorral. Éppen csak annyi idore tesszük vissza a sütobe, hogy az alma kissé megszínesedjen, de még ne roskadjon össze.