Afrikai csirke Hozzávalók: 4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, őrölt zöldbors, kevés fokhagyma. Mártáshoz:1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erőset szeret)2 nagy fej vöröshagyma,20 dkg kockára vágott paradicsom,1 kanál madrasi curry,1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél,30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fűszeres vajkrém. A csirkecombokat két darabba vágjuk, a forró olajon elősütjük. Sózzuk, borsozzuk apritott fokhagymával füszerezzük. A vékonyra szeletelt tököt a fűszeres vajon megpároljuk, annyira hogy egészben maradjon, majd félretesszük. Elkészítjük a mártást. Az olajat felforrósítjuk , megpároljuk benne az aprított hagymát, hozzáadjuk az aprított gyömbért, kockára vágott paradicsomot..Mikor minden összepárolódott fűszerezzük a bazsalikom levéllel ,madrasi curryvel. Ha mártássá kezd összesürüsödni , ízesítjük a kefirrel és lassú tűzön melegítjük. Végén kerül bele az elősütött csirke.Ezzel rövid ideig még pároljuk. Utolsónak adjuk hozzá a párolt tököt.Ezután már csak összeforgatjuk. Párolt rizst adunk mellé. Nagyon pikáns fűszeres ételt kapunk.