1)Zsírban sült máj. Hozzávalók: 20-25 dg libazsir 2-3 gerezd fokhagyma 2 dl tej kacsamáj Elkészítése: A tejbe beleteszed a felszeletelt fokhagymát és a kacsamájat. 1-2 órát hagyod állni benne. Utána felforrósítod a libazsírt, óvatosan beleeresztred a kacsamájakat, - vigyázz, mert spriccelhet -, 3-4 percig nagy lángon sütöd, megforgatod, és amikor már pirosas mindkét fele, akkor kislángra teszed és még 8-10 percig sütöd. Ennyi idő alatt feltehetően átsül. Szúrd meg hústűvel, ha nem ereszt levet kész. Tedd egy kisebb jénaiba, öntsd rá a zsírját, lehetőleg fedje be a zsír a májat, akkor sokáig eláll, majd tedd be a hűtőbe. Újhagymával, friss ropogós kenyérrel 10 ujjatokat fogjátok nyalogatni utána. 2) Kacsamájsteak Hozzávalók: Kacsamáj annyi szelet bacon-szalonna, ahány májdarabod van Lehetőleg vas-serpenyő, de ha nincs más is jó gondolom. Elkészítése: Begöngyölöd a májdarabokat 1-1 baconszalonnába és a forró serpenyőben többször forgatva átsütöd. Itt is tűvel nézed, hogy mikor kész. Krumplipürét, aszaltszilvakompótot, vagy almakompótot, esetleg ecetes szilvát fokhagymával töltve kínálsz hozzá. Mi ezt ettünk Szilveszterkor a barátnőméknél (igaz libamájból, de kacsamájból bizonyosan legalább olyan jó) és valami fenomenálisan finom volt.