Oszibarackparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín, 2 szép nagy, érett oszibarack, fél citrom leve, 4 evokanál porcukor (vagy édesíto), 2 evokanál tortadara (vagy csokoládéreszlék), csipetnyi só. Lehetoleg hosszúkás, szögletes parféformát válasszunk, mert az jól adagolható. A formát úgy béleljük ki egy darab folpackfóliával, hogy minden oldalán végigérjen a fólia. A tejszínbol nagyon kemény habot verünk, és további felhasználásig a hutoszekrénybe rakjuk. Az oszibarackot megmossuk, borét lehúzzuk, majd félbevágva, kimagozzuk és feldaraboljuk. A citromlével együtt turmixgép poharába tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd addig keverjük, amíg suru pép lesz belole. (Mire péppé válik, addigra a cukor feloldódik benne.) Az oszibarackpépet óvatosan belekeverjük a tejszínhabba. Ha a massza már egynemu, akkor a bélelt formába úgy töltjük be a felét, hogy a képen látható módon mintegy háromszöget alkosson. (Tehát kissé félrebillentve, ferdén töltjük bele a habot. Persze ha ez bonyolultnak tunik, a szokásos módon töltsük félig a formát.) Meghintjük a tortadarával, majd a hab másik felét is rátöltjük. A tetejét simára egyengetve, befedjük egy másik darab fóliával, és rögtön betesszük a mélyhutobe.Legalább fél napig kell fagyasztani.Tálalás elott közvetlenül hosszúkás tálra vagy deszkára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Kevés tejszínhabbal és/vagy gyümölcsszeletekkel, csokoládéreszelékkel feldíszítve kínáljuk.