Örmény hússaláta Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús Zöldségek: 1 fej vöröshagyma 1 sárgarépa 1 zeller néhány szemes bors 1 csg friss lestyán 1 csg friss borsikafű 1 dl fehér bor 1,5 l víz A mártáshoz: 2 dl kefír 2 evőkanál majonéz 1 kávéskanál mustár 2 evőkanál darált dió só bors bazsalikom levél A zsírnélküli marhacombot, a zöldségekkel ízesített lében főzze puhára. Mikor a hús megpuhult vegye ki a léből és hűtse le. A mártáshoz 1 doboz kefirt keverjen el 2 kanál majonézzel, 1 kávéskanál mustárral. Adjon hozzá 2 kanál darált diót, ízesítse sóval és borssal. A kihűlt húst egy villa segítségével szedje szálaira. A szálas húst keverje a mártáshoz, tetejét szórja meg kevés dióval és apróra vágott friss bazsalikom levéllel. Jól behűtve friss kenyérrel kínálja.