Az általános, " nagymamák szerinti " piskótarecept így szól az én 1930-as süteményeskönyvem szerint: Vedd 6 tojás sárgáját, 6 evőkanál porcukrot,keverd habverővel fehéredésig. Ezután folyamatos keverés mellett szitálj bele 6 csapott evőkanál lisztet. ( ugyanazt a kanalat használd). Keverd folyamatosan, mig hólyagosodni nem kezd.Minél tovább kevered, annál könnyebb lesz a tészta.A végén, hogy ossze ne törjön, óvatosan keverd hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjét. Öntsd kivajazott, igen vékonyan kilisztezett tepsibe, told előmelegitett, kozepesen meleg sütőbe, lassú tüzön sárgulásig süsd. Ha a tüpróbára még ragad, de a teteje túlsülne, papirral takard le és alsó lángon süsd tovább. Sütési idő kb 15-20 perc. A tepsiben hagyd langyosra hülni, széles, hosszúpengéjő késsel válaszd el a tepsi aljától, úgy boritsd ki tiszta konyharuhára.(én alufóliára szoktam) Konyharuhában (alufóliában) feltekerve hagyd teljesen kihülni. Ezután kinyithatod, tetszés szerint töltheted, már nem gond újból feltekerni. > Ebbe a változatba nem kell sütőpor, de ha magasabb tésztát akarsz, tehetsz bele. Bármennyi tojásból készíted, egy dolog a fontos, az arányok. Ahány tojás sárgája, annyi kanál liszt és ugyanannyi kanál cukor. Temészetesen a több tésztát nagyobb tepsibe kell önteni.